Equestrian Building, Newcastle

This stunning equestrian centre has been build to house our clients pedigree horses, along with offering storage /workshop area.

The stabling measures circa 42m long x 14m wide, with an average height to eaves of 3.66m.

The workshop measures circa 9.15m long x 9.15m wide, with an average height to eaves of 3.66m.

To provide added security, the building has been fitted with precast concrete panels the the perimeter.

The whole building has been clad using Texk28 insulated roof panels, with roof lights, Teckwood Nut Brown cladding boards.

Access to the building is via 4no. bespoke sliding door units and 2no. hinged doors.

We have installed a full water and drainage system under a concrete floor and leading across the site linking in to the local water and drainage systems.

Externally our client wished for block paving to be installed, along with a concrete apron and areas of compacted hardcore.